Coachingreferenties

Meisje van 17 jaar; ik vond de coaching erg fijn bij Evelien. het praten met iemand die aan de andere kant staat en het dus van een andere kant ziet. Ik ben super goed geholpen, ik ben niet alleen mentaal rustiger geworden , ik ben ook sterker geworden. Ik heb super veel geleerd. De veranderignen die ik bij mezelf bemerk is dat ik sterker ben geworden en nog beter mijn grenzen aan kan geven.  Top van Evelien; hoe je dingen doorhebt en dat gelijk aangeeft, dat is erg fijn, hierdoor maak ik gelijk vooruitgang. Je hebt een enorm fijn luisterend oor.                   Ouders over zoon 8 jaar: wij hebben de coaching bij Evelien als leuk, leerzaam en laagdrempelig ervaren. de gesprekken vonden we prettig en er was altijd ruimte en aandacht voor het kind en ons als ouders. Onze zoon heeft nu meer zelfvertrouwen en staat positiever in het leven.                  Moeder over zoon 9 jr: onze zoon werd gepest en had geen aansluiting met andere kinderen. Hij had een goede klik met Evelien. Onze zoon is nu minder snel boos, kan voor zichzelf opkomen. Ook kan hij ruzies met humor oplossen of gewoon weglopen.


Moeder over dochter 7 jr:
Evelien heeft onze dochter (en ons) op een zeer lieve, rustige en respectvolle manier geholpen, waardoor ze zelfverzekerder is geworden en meer van zichzelf is gaan houden. Onze dochter gaat nu fluitend naar school en pakt haar werk met meer zelfvertrouwen aan. Ze heeft veel over zichzelf geleerd, is minder gefrustreerd en kan beter verwoorden wat ze denkt.

Meisje M. 9 jr: Evelien heeft me geholpen met handig gedrag. We hebben gewerkt aan zelfvertrouwen en sociale vaardigheden. Oefen samen thuis met de dobbelsteen, om de beurt de zin van de ander doen. Zullen we eerst jouw zin doen en dan de mijne, of zullen we samen iets anders bedenken. Ik heg geleerd over grenzen aangeven. Ik vond het heel leuk bij Evelien.

Moeder over dochter M 9 jaar: Onze dochter bleek door haar verstandelijke beperking wat sociaal onhandig, wat enkele problemen gaf op school, (ze zit in het regulier onderwijs). Ook hoe geef je je grens aan, wacht je netjes op je beurt tijdens een gesprek. Na de intake met Evelien bleek dit voor onze dochter de juiste plek om hier aan te werken. Na diverse sessies werd haar sociale gedrag steeds beter en positiever. Met name door de hulpmiddelen die werden ingezet, bijv. een praatdoosje en een keuze-dobbelsteen. Dit werd ook door haar klasgenoten waargenomen waardoor de speelafspraken en uitnodigingen voor feestjes meer werden. Het ultieme bewijs hiervan dat de coaching afspraken met Evelien moesten worden verzet voor feestjes en uitnodigingen. Door deze positieve ontwikkelingen stond zij ook zekerder in het leven. Zij gaat met veel plezier naar school en staat stevig in haar schoenen. Door Evelien’s positeve instelling en humor wist zij haar voldoende te raken en te motiveren om aan zichzelf te werken. Ook voor de toekomst weten we Evelien te vinden mocht dit nodig zijn.

Ouders van M. jongen 8 jr: Onze zoon van 8 is het afgelopen jaar van naar klassikaal onderwijs gewisseld, omdat hij ondanks een goed IQ onvoldoende en hij had weinig plezier bij het leren. De frustratie bij hem en bij ons was groot en de stress gaf ook thuis problemen. Bij toeval hadden bij het consultatiebureau over Evelien  X11 Kindercoaching gehoord en met haar contact gelegd. Zij heeft onze zoon daarna een half jaar bij de overgang van de oude naar de nieuwe ondersteund. En dat heeft iedereen heel erg geholpen! Onze zoon heeft zijn emoties veel beter onder controle door de “boosheidsthermometer”, kent zijn kwaliteiten, heeft meer zelfvertrouwen en het gaat goed op de nieuwe school. Hij steekt weer lekker in zijn vel en zijn eerste rapport was gewoon goed. Evelien’s kracht ligt in haar rustige, duidelijke en empathische werkwijze. Daarbij houdt ze haar doelstellingen duidelijk voor ogen, maar is wel kindvolgend. Het vertrouwen van onze zoon in haar was hierdoor groot. Maar dat geldt ook voor ons; als ouders hebben we tijdens de evaluatiegesprekken erg open met Evelien gesproken en de nodige tips voor thuis ook overgenomen. Alle dingen vielen uiteindelijk op de juiste plek en wij izjn heel blij in deze intensieve periode Evelien als ondersteuning te hebben gehad. Zij heeft voor ons echt het verschil gemaakt!

Jongen 8 jr: Ben je boos? Ga dan naar Evelien. Daar leer je hoe je met boos zijn kan omgaan. Het is zelfs leuk, je gaat praten over je boosheid. En daarna ga je tekenen of een spelletje doen, da is erg leuk. Groetjes J.

Moeder over dochter 10 jr. Onze dochter heeft zichzelf beter leren kennen, ze heeft meer zelfvertrouwen gekregen. Ze kan nu beter zelf conflictsituaties herkennen en onder woorden brengen en er ook nog beter mee omgaan. De coaching door Evelien was zinvol en leerzaam, ook voor ons als ouders. We hebben als ouders ook goede tips gekregen, voor nu maar ook voor de toekomst. We hebben inzicht gekregen in ons eigen handelen én dat van onze dochter! Tijdens het coachingstraject hebben we een aantal gesprekken gevoerd met Evelien welke we als prettig en zinvol ervaren hebben. Ook de 10 minuutjes na elke sessie napraten was fijn. De praktijk is een fijne plek achter in een gezellige, verzorgde tuin. 

Ouders van zoon 9 jaar: Als je problemen hebt met je kind kunnen we Evelien van harte aanbevelen. Ze stelt de belangen van het kind voorop en helpt kind, ouder en school waar nodig. Onze zoon heeft veel van haar geleerd, omgaan met zijn boosheid. Sindsdien gaat het een stuk beter met hem.

Ouders van zoon 8 jr. We hebben het contact met Evelien als heel fijn ervaren. Er werd veel tijd genomen en op een prettige manier gecommuniceerd. We hebben veel nuttige tips gekregen en oefeningen die we nu nog dagelijks doen. (zoals de ademhalingsoefeningen, dierenyoga en vaker stoeien thuis). We zien de coachsessies als een cadeau aan ons kind dat hem handvatten heeft gegeven waar hij de rest van zijn leven profijt van zal hebben. Hij begrijpt zijn eigen emoties beter en kan beter omgaan met zijn boosheid. Onze zoon heeft de coaching altijd erg fijn en heel leuk gevonden. Hij ging er steeds met plezier naar toe en hij heeft er veel geleerd. 

Ouders van M. 7 jr: Onze zoon heeft coaching gekregen van Evelien en is hier enorm door gaan opleven. Hij klaagde over drukte in zijn hoofd die hij maar niet kwijt leek te raken. “Een heel vol hoofd”. Door de coaching is het gelukt om de drukte te benoemen, aan te raken en te accepteren. Hij kan de drukte relativeren want er zijn handvatten aangereikt door Evelien om deze drukte in-en overzichtelijk te maken. Zijn laatste coachingsuur maakte hij een prachtig en vooral vrolijk schilderij met zichzelf als middelpunt….met een lachend gezicht!

Meisje 7 jr: Ik ben bij Evelien gekomen omdat ik best veel dingen moeilijk vond. Nu durf ik veel meer dingen. Evelien deed het heel goed. Ze heeft me heel goed geholpen. Ik vond de tekenoefeningen heel leuk. Eerst zat ik met zelfvertrouwen op de 3 en bij de laatste les zat ik al op de 10!

Moeder over zoon 6 jr: Onze zoon had gelijk een natuurlijke klik met Evelien, waardoor hij zeer bereid was om mee te werken en hij voelde zich op zijn gemak om zijn gevoel te verwoorden. Hij voelt dat er naar hem geluisterd wordt en praat over hoe hij zich voelt. Hij leert duidelijk zijn grens aan te geven en probeert dat te doen voordat hij echt een woede-uitbarsting krijgt. Zoals hij zelf beschrijft, zat er een boos mannetje in hem. Nu weet hij dat het goed en heel knap is om af en toe boos te zijn. En het belangrijkste dat er naast dat boze mannetje een heel lief, zorgzaam mannetje in hem zit die hij steeds vaker en makkelijker weet te vinden.