Kindertolkervaring

Ervaring met Present Child:

Moeder over Present Child: Hoe je door het verhaal van je kind jezelf kan vinden en je kind kan ontlasten. Een mooier voorbeeld dan zelf ervaren is er niet. Ervaren dat je al zo lang je kind niet gelukkig ziet en er alles aan wil doen dat te veranderen. Ervaren dat je verdriet hebt, pijn voelt, machteloos bent en zelf zo boos bent dat je merkt dat het niet helpt hoe je reageert. Het beeld van je kind zo ongelukkig op de wereld blijft en alle gesprekken en emoties niet helpen. Als je geen grip hebt op de situatie.
En toen was daar Evelien die mij vertelde over de Present Child. Ik voelde na alles wat ik had geprobeerd dat dit misschien iets zou kunnen zijn. Ik deed mijn verhaal en deelde mijn zorg. Beschreef wat mij zo’n zorgen maakte. Letterlijk schreef Evelien op wat ik vertelde. Het was pijnlijk en bevrijdend om zo te mogen vertellen wat mijn zorgen waren. De 2e keer vertaalde Evelien mijn verhaal en gaf mijn kind inzicht aan waar ik aan mocht werken. Vragen door mijn hoofd van wat bedoelt ze en wat moet ik dan doen maar vooral waar moet ik beginnen. We deden het stap voor stap want mijn eigen controle en ideeën hoe de Present Child werkt zat een beetje in de weg. Maar ik ben begonnen.  Eerst geforceerd maar nieuwsgierig genoeg om te ervaren. En het werkte; de zorgen werden lichter en mijn kind werd vrijer.

Nu een jaar verder zag ik toen niet dat ik mezelf kwijt was en dat ik nu aan het helen ben stukje voor stukje. Dat ik steeds meer mezelf wordt terwijl ik niet wist dat ik mezelf kwijt was. Dat er zoveel moois in mij zit waarvan ik niet wist dat ik dat in mij had. En dat alles omdat ik mij zorgen maakte om mijn kind, zij raakte mij en zorgt ervoor dat ik op onderzoek ging, maar ik wist niet dat het mijn eigen zoektocht mocht zijn. Dankbaar voor dit mooie kind en dankbaar voor deze mooie les.

Ervaringen van ouders en kinderen:

Moeder: Mijn dochter was heel vaak boos en opstandig. Boosheid richtte zich naar het hele gezin, maar vooral op mij. Als we dan weer  boos op elkaar waren geweest, waren we daar dan weer verdrietig over. Een vicieuze cirkel, die niet te doorbreken leek.

Tot ik mij de info avond van jou herinnerde, waar ik toen al een goed gevoel bij had, maar destijds nog geen specifieke vraag had bedacht…soms ligt de oplossing voor het oprapen, en dat voelde ook zo bij het besluit om ons probleem eens echt voor te leggen aan jou. Het was voor mij op dat moment evident dat er een taak voor mij lag om op te pakken, en zodoende mijn dochter en hiermee mijzelf en de rest van ons gezin dit vervelende telkens terugkerende probleem af te helpen. Na mijn eerste bezoek aan jou merkte ik al zichtbaar resultaat. Ik begrijp waar het gedrag van mijn dochter vandaan komt, zij vertelde mij eigenlijk dat ik beter voor mezelf moet zorgen en mijn vrolijke kant meer mag laten zien. Dat heeft mij enorm geholpen. Ik zit nu veel beter in mijn vel, en mijn dochter ook! Uiteraard hebben wij nog wel gedoe, maar op een normale manier voor een gezin met opgroeiende kinderen. Evelien, dankjewel!!!!!

Moeder over dochter van 11 jaar: Voordat ik bij je kwam vond I het moeilijk om uit logeren te gaan, ze miste mij dan heel erg en kon niet slapen. Logeren lukte daarom nooit. Inmiddels heeft I al wel eens gelogeerd, maar het gaat nog niet van harte, het traject is eigenlijk nog in gang. Ik denk dat ik zelf nog niet genoeg rust heb gevonden. Ik denk dat ik bewuster tijd moet in plannen om rust te vinden en daardoor I verder te helpen. Er is dus nog wel wat “werk” aan de winkel.

Andere reacties:

*Hoe was het met jouw kind voordat je bij mij kwam?
*Waarom ben je specifiek met mij in zee gegaan?
*Wat is het resultaat wat tot nu toe behaald is?

Moeder: Onze zoon had moeite met zijn boosheid om te gaan. N.a.v. de goede ervaring met jou als kindercoach ( ondanks dat het een jaar geleden is de coaching, komt zoon nog steeds met dingen die hij bij jou geleerd heeft). Behalve dat mijn zoon goed met zijn boosheid om kan gaan, is ook zijn concentratie en werkhouding op school verbetert. Dankzij de leuke en ook intensieve sessies kan ik constateren dat ik als mens gegroeid ben. Ik vond het leuk om te ontdekken dat ik ongemerkt toch meer handvatten van de sessies gebruik dan ik dacht. Dat was voor mezelf wel een mooie eyeopener.
Moeder over zoon: “de opvoeding van mijn zoon in 2 werelden door scheiding waar hij zichtbaar last van had”. Wat ik moeilijk vond was om mijn aandeel in het geheel te zien van de ontstane stiuatie. Ik heb doordat ik het gevoel had te moeten compenseren dit misschien wel teveel gedaan naar mijn zoon toe en de vraag is of dat helpt. Ook teveel verantwoordelijkheid neergelegd bij hem t.a.v. zijn vader om zaken bespreekbaar te maken en mijn eigen rol daarin onvoldoende gepakt uit angst voor confrontatie. Ik ben de confrontatie aangegaan en heb een gesprek gehad met goed resultaat. Ik stel zaken die ik wil bespreken niet uit. Ik heb het gevoel dat wij hier met zijn allen een manier in hebben gevonden die werkt. Waarom met Evelien in zee gegaan? Doordat mijn zoon al goed ervaringen had met jou als Kindercoach, voelde het goed om dit vervolg met jou te maken.